انتخاب زبان :

پساب واحدهای فرآوری زیتون و تداوم نگرانی‌ها

سرپرست فرمانداری شهرستان طارم گفت: پساب واحدهای فرآوری زیتون از دغدغه‌های اصلی محیط زیست طارم است.

ستار صفری سطح زیر کشت محصول زیتون در شهرستان طارم را 20 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این مقدار باغ زیتون 12 هزار هکتار دارای باردهی اقتصادی و 8000 هکتار در مرحله نهال و چند هزار هکتار دیگر نیز هنوز به مرحله کاشت نرسیده است.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود سطح زیر کشت محصول زیتون در شهرستان به بالای 25 هزار هکتار برسد که در صورت رسیدن به مرحله باردهی اقتصادی همه این مقدار از باغ‌های شهرستان، پساب تولیدی کارخانجات فرآوری زیتون نیز افزایش خواهد یافت.

این مسئول، مدیریت پساب واحدهای فرآوری زیتون را از دغدغه‌های مهم شهرستان برشمرد و تاکید کرد: نهادهای متولی برای مدیریت بهینه پساب تولیدی کارخانجات فرآوری زیتون بایستی راهکار عملیاتی ارائه کنند و صرفا بیان مشکل کمکی به حل آن نخواهد کرد.

صفری با بیان اینکه اتکای اصلی اقتصاد خانوارهای شهرستان بر پایه محصول زیتون است، افزود: در برخی مناطق 70 درصد خانوارها اولویت‌شان بر پایه محصول زیتون است.

وی گفت: در این راستا سیاست شهرستان حمایت از مردم جهت افزایش سطح زیر کشت محصول زیتون بوده است و تاکنون نزدیک به 8000 هکتار از اراضی ملی به مردم شهرستان در قالب طرح‌های مختلف جهت کشت این محصول راهبردی واگذار شده است.

سرپرست فرمانداری شهرستان طارم، ترویج واحدهای فراوری محصولات کشاورزی به‌ویژه زیتون را از دیگر سیاست‌های حمایتی شهرستان از این محصول راهبردی برشمرد و گفت: تسهیلات خوبی در این زمینه به مردم شهرستان اعطا شد.

صفری یادآور شد: از 200 میلیارد ریال تسهیلات واگذر شده به مردم شهرستان در سال‌جاری در جهت ایجاد اشتغال پایدار روستایی از محل صندوق توسعه ملی، بیشترین میزان آن مربوط به احداث کارگاه‌های فرآوری و صنایع تبدیلی بوده است.

این مسئول، حمایت از سرمایه‌گذاران را از سیاست‌های دولت برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در مورد محصول زیتون که موجب افزایش ثروت و سرمایه ساکنان شهرستان شده است، مدیریت و کنترل پساب تولیدی این محصول باید طوری باشد که به سرمایه‌گذاران این حوزه آسیب نرساند و راهکارهایی ارائه شود که از لحاظ هزینه و توانایی سرمایه‌گذار قابلیت اجرایی داشته باشد.

وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع، فرمانداری شهرستان از چند سال قبل به دنبال راهکارهای علمی و موثری بوده است و یکی از این راهکارهایی که اجرایی شد و هم‌اکنون نیز در دستور کار قرار دارد، شناسایی مکان‌های مختلف در همه نقاط شهرستان برای ایجاد سایت کارگاهی و نواحی صنعتی بوده است تا واحدهای کوچک فرآوری خانگی که امکان نظارت و کنترل ندارد، در این بخش‌ها مستقر شوند.

این مسئول تصریح کرد: برای این موضوع دو سایت کارگاهی در روستاهای گیلانکشه و هندی‌کندی با اولویت در حال اجرا است و سایت‌های کارگاهی دیگر نیز که مکان‌یابی آن‌ها انجام شده است، در برنامه اجرا قرار خواهند گرفت.

منبع: ایرنا

آدرس: تهران خیابان مفتح جنوبی نرسیده به مجموعه ورزشی شهید شیرودی کوچه افشار پلاک 8 

تلفن:  8-02188381337   فکس: 02188381339 

img 339206images     opened email envelope 318 44146  telegram