انتخاب زبان :

مگس زیتون، آفتی که اقتصاد طارم را تهدید می کند

magas

شهرستان طارم بیشترین تولید زیتون در کشور را به خود اختصاص داده و در سال های اخیر با توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد بازارهای مختلف فروش زیتون، این محصول به یک عامل مهم در توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در این شهرستان و حتی در استان زنجان تبدیل شده است.

زیتون طارم شهرت جهانی دارد به طوری که این شهرستان برای چندمین بار رکورد جهانی برداشت زیتون در سطح هکتار را به خود اختصاص داده و و در این زمینه بالاتر از شاخص های موجود در کشورهایی چون اسپانیا، ایتالیا، مراکش و ترکیه قرار گرفته است.

خطری که در حال حاضر باغات زیتون طارم را همانند سالهای قبل تهدید می‌کند، آفت مگس میوه زیتون است. این آفت از آفات بسیار مهمی است که در اکثر نقاط زیتون‌خیز وجود دارد و متاسفانه امسال نیز در شهرستان طارم به عنوان بزرگترین باغشهر زیتون ایران مشاهده شده است و در صورت پیشگیری نکردن از شیوع این آفت خسارات شدیدی به میوه های زیتون و در نهایت اقتصاد طارم وارد خواهد شد.

فعالیت ۳۵ ایستگاه ردیابی آفت مگس زیتون در شهرستان طارم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم گفت: در حال حاضر ۳۵ ایستگاه ردیابی آفت مگس زیتون در سطح این شهرستان وجود دارد که آمار این تعداد ایستگاه توسط ۱۲ کارشناس متخصص بخش خصوصی قرائت می شود و برای به دست آمار دقیق ایستگاههای مورد نظر توسط واحد حفظ نباتات جهاد کشاورزی مورد بازدید و بررسی قرار می گیرد.

مجتبی اسکندری عنوان کرد: برای نظارت دقیقتر و کیفیت مطلوب مبارزه با آفت مگس زیتون، هر سال همکاران حفظ نباتات استان و سازمان حفظ نباتات کشور نیز از ایستگاههای ردیابی آفت بازدید می کنند.

این مسئول بهترین راه مبارزه با آفت مگس زیتون را پیشگیری عنوان و تصریح کرد: مگس میوه زیتون یکی از مهمترین آفات زیتون است که در صورت عدم اعمال روش های پیش آگاهی و کنترلی، توان ایجاد خسارت اقتصادی بالایی دارد و برای پیشگیری از آن مواردی چون حذف علفهای هرز و تغییر سیستم آبیاری به قطره ای و هرس اصولی درختان، شخم زمستانه قسمت سایه انداز پای درختان، استفاده از کارتهای زرد چسبنده، استفاده از تله های مکفیل یا بطری حاوی پروتئین هیدرولیزات ۳ درصد به همراه دیازینون یا مالاتیون ۲ در هزار، طعمه پاشی(بیت اسپری) بخشی از درختان با نظر کارشناسان جهاد کشاورزی و با رعایت ضوابط خاص، مدیریت تلفیقی آفات زیتون مثل پسیل زیتون و شپشک های گیاهی، برداشت زود هنگام میوه و جمع آوری و انهدام میوه های آلوده، برداشت کامل میوه از روی درختان و جلوگیری از باقی ماندن آن می تواند بهترین راه مبارزه باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم اقدامات کارشناسان این مدیریت در مبارزه با این آفت مخرب را قابل قبول برشمرد و عنوان کرد: برگزاری چندین جلسه هماهنگی کارشناسان شبکه مراقبت و همکاران جهت کنترل آفت مگس زیتون، هماهنگی خرید و توزیع نهاده های یارانه دار، تشکیل کلاس آموزشی در خصوص کنترل مگس زیتون در اکثر روستاههای شهرستان توسط مراکز جهاد کشاورزی و کارشناسان شبکه مراقبت زیتون، ارسال پیامک از طریق سامانه ۲۰۲۰ به ۵۰۵ نفر از باغداران زیتون و شوراها و دهیاریها توسط اداره ترویج، توزیع ۷۷۲ لیتر پروتئین هیدرولیزات رایگان جهت بیت اسپری باغات زیتون توسط مراکز جهاد کشاورزی و اطلاع رسانی وسیع به باغداران زیتون جهت انجام توصیه های لازم از جمله اقداماتی است که برای مبارزه با آفت مگس زیتون انجام شده است.

شهرستان طارم با ۴۷ هزار نفر جمعیت (حدود ۵ درصد جمعیت و ۱۰ درصد مساحت استان زنجان) در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.
منبع: ایرنا

https://t.me/iranian_olive_council/1787

آدرس: تهران خیابان مفتح جنوبی نرسیده به مجموعه ورزشی شهید شیرودی کوچه افشار پلاک 8 

تلفن:  8-02188381337   فکس: 02188381339 

img 339206images     opened email envelope 318 44146  telegram